Панельна дискусія від імені Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) “Всесвітній день продовольства: забезпечення продовольчої безпеки та відбудова національного виробництва”

Всесвітній день продовольства відзначається щорічно 16 жовтня, щоб підвищити глобальну обізнаність і надихнути на дії, спрямовані на подолання голоду та забезпечення здорового харчування для всіх, не залишаючи нікого осторонь. Всесвітній день продовольства також є одним із найбільших свят у календарі ООН, присвячений дню заснування Продовольчої та сільськогосподарської організації Об’єднаних Націй (FAO) у 1945 році.

Цьогорічна тема присвячена розумному управлінню водними ресурсами. Це підкреслює важливість виробництва більшої кількості їжі та інших основних сільськогосподарських продуктів використовуючи меншу кількість води, забезпечуючи при цьому її рівномірний розподіл для збереження водних екосистем.

Основна мета цього заходу – вказати на руйнування, завдані аграрному сектору України під час війни та визначити напрямки співпраці з місцевою владою, партнерами для вирішення цих викликів.