Українські свята та традиції
«Від того, як ми шануватимемо своїх предків, свої кращі традиції, залежатиме наша духовність, наша цивілізованість і майбутнє нашої України…»
Василь Скуратівський
Куратор Бурлаченко І.В. провела в групі А-31 виховний захід до Свята Трійці, що відзначають на Україні через п’ятдесят днів після Великодня.
Мета даного заходу: ознайомити студентів із походженням свята; розвивати інтерес до традицій та звичаїв святкування; виховувати в студентів почуття поваги до звичаїв українського народу.
Студенти дізналися про те, що Трійця вважається в народі одним з найбільших свят після Різдва та Великодня і з ним пов’язують початок народження християнської церкви. А ще ці дні називають Зеленими святами. У суботу, напередодні, люди прикрашають свої оселі гілками клена, липи, ясена. А надвечір ішли босоніж до лісу та рвали осику. Її ставили в глухих кутках подвір’я, ”щоб відьми не чіплялися”. На Зелені свята цвіте жито. Саме в цей час люди намагалися накликати врожай і захиститися клечанням від злих сил. З цим пов’язано кілька стародавніх хліборобських обрядів – водіння „куща”, „тополі”. В основі цих обрядів – символічні постаті врожаю: тополя, кущ.
Вітаємо зі святою Трійцею!